DURBANVILLE LOWER ORANGE & PAARL

De wijngaarden van Durbanville liggen heel dicht bij Kaapstad en de grens van de noordelijke voorsteden. Verschillende landgoederen en wijngaarden produceren hier een breed scala aan stijlen wijn. Sommige van de wijngaarden groeien op hoogten van ongeveer 380 meter boven de zeespiegel. Bekende wijnen uit dit gebied zijn Sauvignon Blanc, Chardonnay, Merlot en Cabernet Sauvignon. De diepe gronden, verkoelende zeebries, nachtelijke nevels en de nabijheid van de oceaan zijn gunstige factoren wanneer het gaat om de kwaliteit van de druiven.

Het meest noordelijk gelegen wijnbouwgebied in de Kaap, is ook de vierde grootste, In totaal is er meer dan 17 000 hectare aan wijngaarden die zich uitstrekken in de nabijheid van de Oranje Rivier. Dit gebied is voornamelijk een gebied voor de witte druif maar rode druiven worden er in toenemende mate geplant. De wijnsoorten die vanaf hier afkomstig zijn, zijn Chenin Blanc, Colombard, Chardonnay, Pinotage, Shiraz, Cabernet Sauvignon, Merlot, Petit Verdot, Tannat, Muscadel (zowel rode en witte) en Muscat d’Alexandrie.

Het Paarl wijndistrict  ligt ten noorden van Stellenbosch en wordt begrensd door de stad Wellington en de bergketens van Groot en Klein Drakenstein en Franschhoek. De Berg River is de belangrijke slagader voor dit wijnproducerende gebied. De grond in de vallei vereist aanvullende irrigatie tijdens het hete groeiseizoen in de aanloop naar de oogst. Wijngaarden op de oostelijke hellingen, met een betere waterretentie, kunnen zonder aanvullende irrigatie af.

Er wordt een grote verscheidenheid aan druiven geteeld in Paarl. De bekendste merken zijn  Cabernet Sauvignon, Pinotage, Shiraz, Chardonnay en Chenin Blanc.